Kontaktirajte nas na broj telefona +385 1 37 00 707

Izjava o zaštiti osobnih podataka
Saznajte više o zaštiti podataka

SDMS d.o.o. za graditeljstvo, trgovinu i usluge, sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatskih branitelja 13, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 080593318, osobni identifikacijski broj (OIB): 97025037201 (u daljnjem tekstu: „Voditelj“) vodi osobitu brigu o sigurnosti Vaših osobnih podataka koje nam dajete korištenjem Internet stranica http://www.sdms.hr.
Voditelj stoga prikuplja najmanju moguću količinu osobnih podataka te ih koristi isključivo za svrhu za koju su prikupljeni i o čemu ste Vi informirani. Na jednak način, Voditelj ne dijeli podatke s trećim stranama bez da Vas je o tome informirao i zatražio Vaš pristanak. Voditelj uvijek nastoji Vaše podatke obrađivati i pohranjivati samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe zbog kojih su se prikupljali ili kao što je to zahtijevao neki ugovor ili primjenjivi zakon.

 

1. Podaci koje prikupljamo

Voditelj prikuplja različite vrste podataka radi kvalitetnog pružanja svojih usluga, odnosno (a) podatke koje prikupi od Vas, (b) podatke koje prikupi o Vašem korištenju usluga Voditelja, te (c) podatke koje prikupi od trećih osoba.
Voditelj prikuplja podatke o Vašem korištenju Internet stranicama http://www.sdms.hr, odnosno o načinu kako i za što se iste stranice koriste. Takvi podaci su nam potrebni kako bismo osigurali adekvatan i kvalitetan rad Internet stranica http://www.sdms.hr i kako bismo Vam mogli pružati kvalitetne usluge, te kako bismo mogli postupati sukladno našim pravim obvezama i u skladu s našim legitimnim interesom za pružanjem i ustrajnim poboljšanjem usluga koje Vam pružamo.

Internet stranice http://www.sdms.hr koriste tzv. kolačiće odnosno cookies. Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne. Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu. Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute. Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke. Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila Voditelja o korištenju kolačića.
Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka:
https://policies.google.com/privacy?hl=hr
Naše pojedine usluge dostupne putem Internet sadržaja omogućuju Vam izravno kontaktiranje Voditelja radi postavljanja upita i rezervacije termina tretmana u sklopu usluga koje Voditelj pruža. U vezi s tim našim uslugama, moguće je da ćemo od vas zatražiti određene podatke o Vama kako biste mogli koristiti se takvim uslugama te kako bi s druge strane Voditelj mogao postupiti po Vašem zahtjevu. U takvoj situaciji, Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih Voditelj ne može postupiti po Vašem zahtjevu te će Vam stoga biti prikazan obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, a koji obrazac je potrebno potvrdno označiti. Primjerice, u takvoj situaciji od Vas se može tražiti Vaša e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela i sl. Pojedine usluge omogućuju vam komuniciranje s drugim ljudima. Te komunikacije prenosit će se pomoću naših sustava i pohranjivati se u njima.

U određenim situacijama, Voditelj prikuplja podatke o Vama koristeći druge Internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam Vi učinite dostupnima. Primjerice, Voditelj kako bi Vam mogao pružati kvalitetne usluge prilagođene Vašim željama i interesima koristi Facebook Pixel alat koji omogućava praćenje Vaših aktivnosti na ovoj Internet stranici te iste podatke prenosi Facebook-u. Kao rezultat naprijed navedenog, mogu Vam se putem društvenih mreža slati promotivne poruke i informacije koje bi prema rezultatima Vašeg pretraživanja bile prilagođene Vašim željama i interesima. Na taj način, omogućuje Vam se korištenje usluga i informiranje o uslugama o kojima na redovit način možda ne biste bili informirani, a interes čega je u unaprjeđenju Vašeg korisničkog zadovoljstva te unaprjeđenju kvalitete usluga koje Vam pruža Voditelj. Takvi alati mogu biti ugrađeni u mrežni sadržaj, videozapise i e-poštu i mogu dopustiti poslužiteljima čitanje određene vrste podataka s vašeg uređaja i omogućiti im da vide kada ste pregledali određeni sadržaj ili određenu poruku e-pošte, da odrede vrijeme i datum kada ste pregledali oznaku i IP adresu vašeg uređaja. Voditelj i određene treće strane koriste pratilice u različite svrhe, uključujući analizu upotrebe usluga i (zajedno s kolačićima) i pružanja sadržaja i oglasa koji prilagođeni Vašim potrebama i interesima.

Za više podataka o navedenim alatima, možete se informirati putem sljedećih linkova:
https://web.facebook.com/business/help/952192354843755?_rdc=1&_rdr
https://web.facebook.com/policy.php?_rdc=1&_rdr
Pristupom i upotrebom ove Internet stranice, pristajete na korištenje opisanih alata te drugih podataka na Vašem uređaju. Isto tako, pristajete da Voditelj i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja, Pixelu i podacima.

 

2. Zašto prikupljamo podatke i kome su podaci dostupni

Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

 •  za Vaše korištenje usluga;
 •  za pružanje usluga i izvršavanje Vaših zahtjeva;
 •  kako bi Vam se pružali sadržaji i preporuke na temelju Vaših aktivnosti na Internet stranici;
 •  za oglašavanje i slanje promotivnih materijala;
 •  radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam se pružaju;
 •  za procjenu i analizu aktivnosti na ovoj Internet stranici, našeg tržišta, korisnika, proizvoda i usluga;
 •  radi komunikacije s Vama;
 •  radi analize načina na koji osobe (uključujući i Vas) koje upotrebljavaju naše usluge i sadržaje da bismo ih poboljšali i razvili nove proizvode i usluge prilagođenije željama korisnika;
 •  u druge svrhe uz Vaš pristanak.

Podaci o Vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo osobitu brigu o tome kome dajemo Vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka. U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s Vama, a u iznimnim situacijama ćemo Vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje Vaših prava.
Otkrivanje Vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s Voditeljem i koji su sastavni dio poslovanja Voditelja. Nadalje, moguće je dijeljenje Vaših podataka s pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga, a osobito zdravstvenih usluga koje Voditelj pruža. Primjer takvih poslovnih partnera su labaratoriji s kojima Voditelj surađuje.
Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:

 • kako bismo bili u skladu sa zakonom ili kako bismo odgovorili na obavezne pravne postupke (kao što je nalog za pretraživanje ili drugi sudski nalog);
 • kako bismo provjerili ili postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge i kako bismo zaštitili prava, vlasništvo ili sigurnost korisnika, klijenata i samog Voditelja.

Voditelj koristi i redovito unaprjeđuje svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurao svoju usklađenost s pravnim propisima i naravno, Vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU.
Međutim, Voditelj mora istaknuti kako uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati na Internetu. Voditelj osobito ne može utjecati na manjkavosti usluga koje pružaju treće osobe a koje su nužne radi postojanja ove Internet stranice. Nedopušteni napadi na ovu stranicu i na Voditelja uvijek su mogući, a Voditelj razumno nastoji umanjiti sve rizike koji mogu nastati.
U svakom slučaju, Voditelj će ustrajati u nastojanjima da svoj sustav zaštite osobnih podataka učini što je moguće sigurnijim.

 

3. Ostalo

Ako Vam unatoč sadržaju ove izjave o privatnosti i zaštiti osobnih podataka pojedine stvari i dalje nisu jasne, odnosno ako smatrate da Vam pojedini detalji nisu dovoljno objašnjeni, slobodno se sa svojim razumnim upitima obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka. Isti će, sukladno objektivnim mogućnostima nastojati odgovoriti na sve razumne upite te u suradnji s našim tehničkim službama uvijek nastojati dati Vam sve razumno dostupne informacije kako bi se osigurala Vaša informiranost.
Prema primjenjivim zakonima, dužni smo Vas informirati kako imate pravo podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, kako Voditelju tako i hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Na Vaše traženje, Voditelj će Vam dati obavijesti o tome na koji način se obrađuju osobni podaci. Ukoliko su osobni podaci netočni, na Vaš zahtjev će se isti ispraviti. U tom slučaju, kao i u drugim slučajevima predviđenim primjenjivim propisima, možete tražiti ograničenje obrade. Isto tako, imate pravo tražiti i prijenos Vaših podataka drugom voditelju obrade.

Sve Vaše upite, ćemo ispitati te na iste nastojati ako je moguće, odgovoriti u roku od 30 dana, pod uvjetom pravne osnovanosti Vašeg zahtjeva. Dinamika odgovora ovisi o naravi Vašeg upita te općenito o količini i naravi drugih eventualnih upita. U slučaju nerazumnih, pretjerano detaljnih, učestalo ponavljanih i na drugi način neopravdano teških upita, pristoji nam pravo naplatiti Vam razumnu naknadu za davanje odgovora na Vaš upit. U najiznimnijim situacijama ćemo odbiti odgovoriti na Vaš upit.